Koude en lawaai horen buiten. 

warmte en gezelligheid binnen

Koude en lawaai horen buiten, warmte en gezelligheid binnen. Om deze ideale sfeer te creëren, maken we gebruik van de nieuwste technologieën om zo hoog mogelijke isolatiewaarden te bereiken wat betreft thermische isolatie, akoestische isolatie en water- en winddichtheid. 

De keuze van de juiste profiel(reeks) en beglazing  in combinatie met een goede plaatsing maken je woning klaar voor de toekomst

Maar….
Zeker in tijden waarin Isolatie en luchtdicht bouwen ‘hot’ items zijn, is een efficiënt ventilatiesysteem belangrijker dan ooit!

Image module
Image module

Waarom ventileren?

Concentratiestoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, irritaties aan de ogen en de luchtwegen, allergieën, astma, … Dit zijn allemaal symptomen die veroorzaakt kunnen worden door een ongezond binnenklimaat en ongezonde ventilatie.Nood aan gezonde lucht

We hebben allemaal nood aan verse én gezonde lucht om goed te kunnen functioneren. Gemiddeld brengen we zo’n 90% van onze tijd binnen door, thuis, op kantoor, op school enz.

De luchtkwaliteit binnenshuis is echter vaak beneden alle peil.

Door te koken, te wassen, te poetsen, toiletgebruik, keukenafval, tabaksrook, huisdieren, elektronische apparatuur, chemische stoffen als kuisproducten en verf,… ontstaat er ook binnenshuis ongezonde lucht.Door steeds beter te isoleren en luchtdicht te bouwen, kan deze vervuilde lucht onze woningen niet verlaten. Ze stapelt zich op en geeft bacteriën, ziektekiemen, microben en schimmels de kans om te groeien.

Isoleren is zeker belangrijk, om de energieverliezen te beperken, maar ventileren is noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen. Bovendien zorgt een goede ventilatie voor een gezonde woning en een gezond gezin, ze bevordert het comfort en de prestaties van de bewoners en voorkomt zo gezondheidsproblemen.

Hoe ventileren?

Belangrijk is dat de vervuilde lucht rechtstreeks wordt afgevoerd, zodat ze niet in andere ruimtes kan verspreid worden.

Isolatie = ventilatie

Vroeger was ventilatie niet nodig, door slecht sluitend schrijnwerk, het zolderluik, de rolluikkasten, etc., kwam er voldoende verse lucht de woning binnen. Dit was echter compleet onbetrouwbaar en sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en leidde tevens tot grote energieverliezen.

Daarom besliste de bouwsector om woningen en gebouwen steeds meer luchtdicht te bouwen, alles wordt veel beter geïsoleerd en er is minder tot geen energieverlies meer. Dit is echter nefast voor het binnenklimaat. De vervuilde lucht die binnen ontstaat kan de woning niet verlaten en een ongezonde woning wordt gecreëerd.

Daarom is een goede ventilatie noodzakelijk om de toevoer van verse en gezonde lucht binnenshuis te garanderen.

Image module

RENSON® | Invisivent

Ventilation

RENSON®: Ventilatie met aandacht voor het akoestische comfort

RENSON®, trendsetter op het vlak van ventilatie en zonwering, ontwikkelt innovatieve oplossingen, waarbij het comfort of ‘well-being’ van de mens centraal staat. Een goede luchtkwaliteit en een aangename temperatuur in de woning zijn immers uiterst belangrijk voor de gezondheid van de mens.  Ook lawaaihinder heeft echter een serieuze impact op de leefwereld van de mens. Met zijn geluiddempende ventilatie- en zonweringsystemen wil RENSON® de mens in alle rust van een gezonde en aangename woning laten genieten.

blokje-ventilation

Discrete ventilatieroosters zorgen voor een gezonde luchtkwaliteit. Met zijn Invisivent®EVO biedt RENSON® een discreet zelfregelend ventilatierooster: het wordt boven op het raamprofiel achter slag geplaatst en is bijna onzichtbaar voor het oog. Wonen langs een drukke weg met veel buitenlawaai? Toch kunt u natuurlijk ventileren zonder enige geluidshinder.

Vandaag levert RENSON® echter niet alleen deze standaardversie.
Er is een Invisivent
®EVO voor elke toepassing!
En wat meer is: men kan de verschillende versies ook in 1 gebouw combineren, aangezien er visueel geen verschil zichtbaar is.

Voor ruimtes met kleine ramen waar toch een toereikend debiet moet worden bereikt, ontwikkelde RENSON® de Invisivent®EVO HF. Het debiet van dit zelfregelend ventilatierooster bedraagt 66,6 m³/h/m, wat 30 % hoger ligt dan bij de standaardversie.

Daarnaast ontwikkelde RENSON® een Invisivent-rooster voor toepassing op plaatsen met hogere windbelasting, bijvoorbeeld aan de kust of bij hoogbouw tot 45 m: de nieuwe Invisivent®EVO HR.
Dit ventilatierooster bestaat in 2 versies: Basic en High. De Basic-versie combineert een luchtdoorlaat van 58 m³/h/m met een akoestische isolatie van 34 dB, terwijl de High-versie een debiet van 44 m³/h/m en een geluidsdemping van 39 dB garandeert.

Voor gebouwen langs een drukke weg of in een lawaaierige buurt biedt RENSON® de akoestische Invisivent®EVO AK.
Afhankelijk van het gewenste luchtdebiet en de geluidsdemping zijn 4 versies beschikbaar: de Basic en de High, de nieuwe Ultra en de Extreme. De Basic-versie combineert een debiet van 57,2 m³/h/m met een akoestische isolatie in open stand van 34 dB, terwijl de High-versie een luchtdoorlaat van 41,7 m³/h/m en een geluidsdemping in open stand van 39 dB garandeert. De Extreme-versie biedt een uitzonderlijke akoestische isolatie van 48 dB en een luchtdoorlaat van 9,9 m³/h/m. Nieuw is de Ultra-versie, die een debiet van 33 m³/h/m en een geluidsdemping van 43 dB garandeert. Met de speciale AKR33-module kan een reeds geïnstalleerde Invisivent®EVO zonder problemen in een akoestische versie met een geluidsdemping van 33 dB veranderd worden.

De akoestische Invisivent®EVO UT, tenslotte, is zelfregelend vanaf een luchtdruk van 10 Pa (2 Pa voor de andere versies). Dit betekent dat een hoger debiet kan worden bereikt in ruimtes met een hoge bezettingsgraad zoals klaslokalen, kantoren en congreszalen. Deze versie combineert een extreem luchtdebiet van 116,0 m³/h/m bij 10 Pa met een geluidsdemping van 39 dB

 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Het intense plezier van een gezonde en comfortabele leefruimte

RENSON® creëert innovatieve concepten en producten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat van woningen en gebouwen met een minimaal energieverbruik en oog voor design.

Folders Renson verluchtingen

Renson

Verluchtingen