Ramen en deurenPREMIES VOOR RAMEN EN DEUREN IN 2021

PREMIES VOOR RAMEN EN DEUREN IN 2021

Oude ramen en deuren vervangen? Dat is een goed idee. De nieuwste profielen en glaspartijen geven je woning niet alleen een frisse uitstraling, maar verlagen ook je energiefactuur. Bovendien was het nooit interessanter om deze investering te maken, want vanaf 2021 zijn er een heleboel nieuwe premies om van te profiteren. Wij zetten ze allemaal op een rijtje.

NIEUWE PREMIES IN 2021

Er zijn twee nieuwe premies die interessant zijn voor de vervanging van je ramen, deuren of veranda; de renteloze lening bij energierenovaties en de EPC-labelpremie.

RENTELOZE LENING BIJ ENERGIERENOVATIES

Oudere, bestaande woningen hebben vaak hoge energiekosten. Er zijn verschillende manieren om deze kosten te verlagen, bijvoorbeeld door te investeren in duurzame ramen en deuren. Wie in 2021 een woning of appartement koopt met een ondermaatse energieprestatie (EPC-label E of F) en een grondige energierenovatie uitvoert, kan hiervoor een renteloze lening krijgen. Deze rentesubsidie is combineerbaar met een hypothecair krediet.

De voorwaarden:

 • Het renovatiekrediet moet hoofdzakelijk dienen voor de renovatie van de woning, zoals het isoleren van muren of de vervanging van het buitenschrijnwerk.
 • Na de renovatie moet de woning minstens een EPC-label C halen, voor appartementen is dat het label B
 • Er is een maximumtermijn van vijf jaar om de werken uit te voeren

De hoogte van het renteloze renovatiekrediet hangt samen met de vooruitgang die je boekt. Slaag je erin om een woning met EPC-label E te transformeren in eentje met een A-label, dan ligt het bedrag hoger dan minder ingrijpende energierenovaties. Onderstaande tabel toont een overzicht.

Renteloos renovatiekredietVoor woningen (E/F)Voor appartementen (D/E/F)
Naar label C€30.000(min. label B nodig)
Naar label B€45.000€30.000
Naar label A€60.000€45.000

Is het uiteindelijke EPC-label toch lager? Dan zal het onterecht verleende rentevoordeel worden gecompenseerd door de omzetting naar een hogere rentevoet.

Kijk voor meer informatie op energiesparen.be.

EPC-LABELPREMIE

Ga je voor een grondige energetische renovatie waarbij je nieuwe ramen/deuren plaatst, extra isolatie aanbrengt en de energietechnieken een upgrade geeft? Dan maak je kans op een EPC-labelpremie. Het bedrag hangt opnieuw samen met het EPC-label dat je behaalt.

EPC-labelpremieVoor woningen (E/F)Voor appartementen (D/E/F)
Naar label C€2.500(min. label B nodig)
Naar label B€3.7€2.500
Naar label A€5.000€3.750

Opgelet: de EPC-labelpremie is niet combineerbaar met de totaalrenovatiebonus. Reken op voorhand even uit welke optie voor jou het voordeligst is. 

OFFERTE RAMEN EN (SCHUIF-) DEUREN

  Wat wens je?

  Wens je extra zaken?

  Meerdere selecties mogelijk. Niet verplicht in te vullen.

  Hoeveel ramen / deuren?

  Type gebouw?

  Gewenst glas?

  Wanneer wil je de plaatsing?

  Contact gegevens








  Beschrijf je offertaanvraag


  Verwijder

  Bestand toevoegen