Ramen en deurenWaarom Reynaers Aluminium zo focust op duurzaamheid
REYNAERS Magazine 2021 - RDS Chris Suykens Reynaers Ramen en Deuren

Waarom Reynaers Aluminium zo focust op duurzaamheid

Reynaers Aluminium werkt mee aan een betere wereld door duurzaam te ondernemen.
Het dringt wereldwijd het energieverbruik terug door raamprofielen te ontwikkelen die gebouwen energie-efficiënter maken. Maar ook op materiaal-, productie- en transportniveau denkt Reynaers Aluminium verder. En zelfs op het kleinste niveau legt Reynaers Aluminium de lat hoog: er
wordt hernieuwbare energie gebruikt in de kantoorgebouwen van Reynaers Aluminium en de medewerkers worden aangemoedigd om zich met de fiets te verplaatsen of te carpoolen. Zo wil het bedrijf zich elke dag inzetten voor een duurzame samenleving.

RAAMPROFIELEN STRIJDEN MEE TEGEN KLIMAATOPWARMING

In Europa is maar liefst 40% van de CO2-uitstoot afkomstig van gebouwen. Het zijn deze broeikasgassen die dé uitdaging vormen in de strijd tegen klimaatopwarming. Reynaers Aluminium wil daarom niet alleen de waarde van gebouwen verbeteren, maar ook de werk- en leefkwaliteit van mensen. Samen met hun partners zoeken ze onafgebroken naar innovaties voor de gebouwschil.

De focus ligt daarbij op de energieprestatie van de raam- profielen: een strikte luchtdichtheid en thermische isolatie moeten de warmteverliezen beperken. Gebouwen worden zo een pak energie-efficiënter en verkleinen tegelijk hun ecologische voetafdruk.

ALUMINIUM IS HET GROENE METAAL BIJ UITSTEK

De grootste troef van aluminium is dat het 100% recycleerbaar is zonder dat er iets van de kwaliteit verloren gaat. Vandaag recycleert ons land al 96% van het aluminium dat in gebouwen zit. Precies omdat je het eindeloos kan blijven hergebruiken, zijn de mogelijkheden enorm.

Meer nog: door aluminium te hergebruiken in nieuwe raamprofielen bespaart Reynaers Aluminium maar liefst 95% energie. Met andere woorden: produceer je 1 ton aluminium, dan bespaar je de energie die je nodig hebt om 9,5 ton aluminium te produceren.

Bovendien is aluminium bestand tegen alle weeromstandig- heden. Het barst niet, het rot niet en ongedierte lust het niet. Het vervangen van aluminium ramen is dan ook niet nodig. Wie voor aluminium kiest, kiest dus ook voor de natuur en werkt zo rechtstreeks mee aan een duurzame samenleving.

Tot slot: ook als het over verpakkingen of kantoormateriaal gaat, denkt Reynaers Aluminium twee keer na. Door zo veel mogelijk materialen te hergebruiken, houdt het ook zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

 

REYNAERS Magazine 2021 - RDS Chris Suykens Reynaers Ramen en Deuren

SLIM TRANSPORTSYSTEEM

Reynaers Aluminium laadt jaarlijks meer dan 6.000 vrachtwagens. Het is dus niet meer dan logisch dat het ook een milieubewuste aanpak wil voor het transport van alle geproduceerde raamprofielen.

Zo voert Reynaers Aluminium constant een zoektocht naar de meest duurzame transportpartners en maakt het ook gebruik van elektrische vorkliften. Bovendien plant het bedrijf zijn transport slim in en probeert het altijd voor de kortste en milieuvriendelijkste route te kiezen.

Reynaers Aluminium streeft niet alleen naar duurzaamheid op het vlak van transport en productie, maar ook in de mobiliteit van zijn werknemers. Het bedrijf stimuleert onder andere carpooling onder de medewerkers en stelt elektrische fietsen ter beschikking. De afgelopen vier jaar verminderde de CO2- uitstoot van het personeel daardoor met 27%. Hiervoor ontving Reynaers Aluminium in 2014 al de Lean and Green Personal Mobility Award.

DUURZAAM OP ELK NIVEAU

De meer dan 10.000 zonnepanelen op de productiehallen
van Reynaers Aluminium zorgen momenteel voor een eigen energieproductie. Ook gaat het bedrijf bewuster om met water en energieverbruik. Want als de natuur je zoveel schone dingen geeft, dan moet je iets teruggeven, vindt Reynaers Aluminium. En dan is duurzaamheid het schoonste cadeau.

OFFERTE RAMEN EN (SCHUIF-) DEUREN

  Wat wens je?

  Wens je extra zaken?

  Meerdere selecties mogelijk. Niet verplicht in te vullen.

  Hoeveel ramen / deuren?

  Type gebouw?

  Gewenst glas?

  Wanneer wil je de plaatsing?

  Contact gegevens
  Beschrijf je offertaanvraag


  Verwijder

  Bestand toevoegen